Ecoz®

Tuinarchitect Michel D'Hondt is tevens verdeler van Ecoz te Belsele. Indien uw woning of bedrijf gelegen is in een rode cluster zoals aangegeven op de zoneringsplannen zal uw afvalwater individueel gezuiverd moeten worden. Behalve diverse types plantenwaterzuiveringen voor huishoudelijk afvalwater van woningen, horeca, campings,... levert Ecoz ook maatwerk voor de zuivering van bedrijfsafvalwater van land- en tuinbouwbedrijven. 

Pluspunten van het Ecoz systeem

MOOIE EN WAARDEVOL TUINELEMENT

Deze plantenwaterzuivering betekent meer dan alleen gezuiverd water. Ze brengt de schoonheid van de natuur in je tuin en geeft deze een grote meerwaarde. De beplanting hoeft niet noodzakelijk uit riet te bestaan, maar kan aangepast worden aan de omgeving en aan uw wensen.

ONDERHOUDSARM

Deze plantenwaterzuivering vraagt nauwelijks onderhoud. Indien men opteert voor een systeem met voorbezinktank, dient deze net als een klassieke septische put, periodiek geruimd te worden.

COMPACT

De plaats die men nodig heeft is heel beperkt, vanaf 1,5 m² per inwoner.

VERWAARLOOSBAAR ELEKTRICITEITSVERBRUIK

De elektriciteitskost is minimaal. De pomp werkt slechts enkele keren per dag gedurende, amper een minuut, wat een elektriciteitsverbruik betekent van maximum 5 minuten per dag.

GEEN REUK- OF LAWAAIHINDER

Deze plantenwaterzuivering veroorzaakt totaal geen reuk- of lawaaihinder. Hierdoor kan ze ook dicht bij de woning een mooi tuinelement vormen.

DUURZAAM

Zowel de modules als de folie voor de bekuiping zijn vervaardigd uit polyethyleen. Dit polyethyleen is een recyclageproduct en is heel duurzaam. Het verdraagt extreem hoge en lage temperaturen en is bestand tegen UV.
Door deze onvergankelijke kwaliteit is de bekuiping bestand tegen knaagdieren en de hevige wortelgroei van riet en naburige bomen.

ZUIVER WATER

Deze plantenwaterzuivering verzekert u dat het gezuiverde water aan de VLAREM II norm voldoet. Het gezuiverde water kunt u in de bodem laten dringen, in de gracht lozen of zelfs in een vijver laten vloeien.

 

Laat uw tuin het afvalwater zuiveren

Indien uw woning of bedrijf gelegen is in een rode cluster zoals aangegeven op de zoneringsplannen zal uw afvalwater individueel gezuiverd moeten worden (zie geoloket.vmm.be/zonering/)

Behalve diverse types plantenwaterzuiveringen voor huishoudelijk afvalwater van woningen, B&B’s, horeca, campings, ... levert Ecoz ook maatwerk voor de zuivering van bedrijfsafvalwaters van land-en tuinbouwbedrijven.

Het systeem dat wij standaard gebruiken voor het zuiveren van huishoudelijk afvalwater is het percolatieveld met riet, moerasplanten of andere soorten vaste planten.
Bij dit systeem wordt eerst een voorbezinktank van 600 L/persoon geplaatst . Hier komt zowel het zwarte afvalwater van toiletten als het grijze afvalwater van keuken, badkamer, ... in terecht. Een voorbezinktank is een klassieke septische put die zorgt voor de scheiding tussen de vloeibare en vaste componenten in het afvalwater. De dunne fractie loopt over in een verzamelput en wordt via een dompelpomp met vlotter over het percolatieveld verspreid waar het afvalwater verder wordt afgebroken. Onder de plantenzone zal een uitbundig bacterieel leven geheel autonoom uw afvalwater zuiveren.

Als bekuiping van deze plantenwaterzuiveringen worden meestal HDPE modules gebruikt voor systemen tot 8 i.e.* en PE folie voor grotere systemen of voor percolatievelden met organische vormen.

In de context van onze projecten worden wij ook dagelijks geconfronteerd met de problematiek van de afkoppeling en haar complexiteit.
Ecoz heeft de nodige knowhow in huis om een geslaagde afkoppeling te realiseren die voldoet aan de wettelijke vereisten.

Wist je dat...

“Het principe van alle dingen is water. Uit water is alles ontstaan en tot het water keert alles terug.
Het -systeem neemt dit principe zéér ter harte.
Ook ik heb via dit concept mogen kennismaken met een hoogwaardig én bovendien bijzonder mooi en aantrekkelijk tuinelement, dat ecologie en technologie op de meest efficiënte manier weet te combineren.”
Koen De Bouw, Ambassadeur

Wenst u meer info te verkrijgen over Ecoz kan u ons steeds contacteren via ons contactformulier. Alle info staat alsook op de website van Ecoz.

 


Van Afvalwater naar zuiver water

Back to Top